ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση με διαδικασίες «εξπρές», χωρίς καμιά διαβούλευση με τους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του άρθρου 396 τουN.4512/2018, προχωρά στην υλοποίηση άλλης μιας, ακόμα, μνημονιακής δέσμευσης, που οδηγεί στη συρρίκνωση και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Συνέστησε μια 17μελή επιτροπή χωρίς την παρουσία εκπρόσωπων των εργαζομένων.

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, η ΑΔΕΔΥ, μαζί με εκπροσώπους Ομοσπονδιών που αφορά το πρόβλημα των ΒΑΕ και ειδικότερα το θέμα της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, προσήλθαμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνάντηση με την επιτροπή.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και τα μέλη της ΑΔΕΔΥ με καταλυτικά επιχειρήματα τους αποδείξαμε πως απαιτείται διεύρυνση των επαγγελμάτων προς ένταξη στα ΒΑΕ. Αύξηση και επέκταση της χορήγησης του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες επαγγελμάτωναναβάθμιση επαγγελμάτων στις κατηγορίες του επιδόματος, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας, σύνδεση των ΒΑΕ με τις αναγκαίες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Καλέσαμε τα μέλη της επιτροπής να ενσωματώσουν τις προτάσεις μας στο πόρισμα που καλούνται να συντάξουν στις ασφυκτικές προθεσμίες που τους έχει θέσει η πολιτική ηγεσία.

Θεωρούμε ότι προωθείται στην πράξη, η κατάργηση ουσιαστικά του επιδόματος, σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων και η μεγάλη μείωση του ποσού του επιδόματος στις υπόλοιπες

Σε κάθε περίπτωση έγινε αντιληπτό σε όλους μας πως και το θέμα του Ανθυγιεινού μόνο με μαζικούς αγώνες μπορεί να περισωθεί και να διευρυνθεί.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Την κατοχύρωση του ανθυγιεινού επιδόματος – χωρίς περικοπή  από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα.
  • Να αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος με την επέκτασή του ανθυγιεινού  επιδόματος και σε εργαζόμενους οι οποίοι λόγω του χώρου εργασίας ή της ειδικότητά των δεν έχουν ενταχθεί καθόλου ή έχουν καταταγεί σε χαμηλότερη κατηγορία, οι οποίοι εργάζονται σε συνθήκες ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και το δικαιούνται.
  • Την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ σε όλους τους τεχνικούς εργαζομένους στο Δημόσιο, που παρέχουν υπηρεσίες σε χώρους επικίνδυνους και ανθυγιεινούς, χωρίς την πληρωμή επασφάλιστρου.

Η συμμετοχή μας και οι αγώνες θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Συμμετέχουμε όλοι στην στάση εργασίας την

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΗ 2018 ώρα 12:30 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Για την ΕΕ της Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-ΥΕΘΑ